SWITCH SECTION

Det finnes skruer til alle plater.

Sjekk ut hvilke du trenger til ditt neste prosjekt

Christiania Spigerverk
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180815080306880.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180815080306880.jpg
0

En plate er ikke en plate, for det finnes nemlig et utall ulike typer. Alt fra gipsplater med ulike egenskaper og tykkelser, via våtromsplater og stål til ulike typer treplater som kryssfinér og spon. Og det er ikke gitt at du kan bruke samme type skruer til alle slags plater.

Gipsplater må festes med egne gipsskruer som har stort hode slik at de holder platene på plass. Hvilken type du skal velge avhenger av underlaget platene skal festes til. Det samme gjelder for sponplater. Om platene skal festes til tre- eller stålstender bestemmer valg av skruer.  

Stålplater krever helt andre skruer; typer som neppe kan benyttes på andre områder. For tynnplater finnes det en blankforsinket plateskrue som kan skrus med både bits og sekskanttrekker. Skal elementer festes til gips- eller bygningsplater som er limt på stålplater, bruke du skruer som bare skrur seg inn i stålplaten. Det kan være vanskelig å finne den rette skruen.  

De færreste er kanskje klar over at det finnes en spesiell laminatskrue som er produsert for innendørs montering av veggpaneler og takplater i laminat? Skruen har en såkalt Hi-Lo gjenge som kan brukes mot underlag av tre eller stål. Skruen er av herdet stål med blankforsinket overflate, fiberskjær i spissen og Ph2 krysspor. 

Neste gang du skal feste en eller annen type plate, bør du derfor tenke deg om og kanskje søke råd for å finne akkurat den rette skruen. 

1555
c-26FalseTrue
Les også
c-26FalseTrue
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210512115109799.png #FFFFFF
Les også