SWITCH SECTION

Flat på toppen? Ingen hindring for takvinduer


Av Ski Bygg AS

Testbruker 8 BK

Ski Bygg AS

15. november 2019
Av Ski Bygg AS

Testbruker 8 BK

Ski Bygg AS

15. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191115130854525.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200306121904161.jpg?maxwidth=2000
0

Med et vindu montert i flate hustak forvandles hjemmets mørkeste krok til en opplyst oase. 


Flat på toppen? Ingen hindring for takvinduer.

Vinduer i ytterveggene er jo alle boliger utstyrt med, men når det ikke er nok, gjelder det å se opp, bokstavelig talt: Å sette inn vinduer i taket kan dramatisk endre bruken av boligen. VELUX er kjent for takvinduer for skråtak, men har også løsninger for bygg med flate tak.


VELUX lager kvalitetsvinduer i et stramt og tidløst design, som har interiør-finish og er konstruert slik at overgangen mellom vindu og tak blir nærmest sømløs. 


De tre ulike løsningene kan alle leveres som faste, eller som VELUX INTEGRA elektrisk åpningsbart med regnsensor og betjenes enkelt med den ferdig konfigurerte veggbryteren, som er klar til bruk når vinduet er montert.


For den designbevisste lokker den moderne vindusvarianten med 6 mm buet CurveTech glassoverflate som slipper inn rikelig med dagslys. Takket være at vinduet er uten kanter renner regnet vekk fra glasset, dessuten er vinduet konstruert for å minimere støy utenfra. Dette vinduet passer for helt flate tak (0°-15°).  


Vinduet med plant glass er en elegant og diskret løsning som går fint overens med ulike hustyper, og er egnet for bygg med en takvinkel på mellom 2° og 15°. Aluminiumsprofiler og 4 mm herdet, ripefritt glass gjør at dette vinduet holder lenge.


Kuppel er det tredje alternativet, og er laget i solid akryl som tåler ekstreme værforhold og har god isolasjon mot støy. Kuppelen passer til helt flate tak, og kan like gjerne brukes på offentlige bygg som private boliger. I tillegg til fast og VELUX INTEGRA kan denne utgaven leveres som sidehengslet håndverkerutgang eller med røykventilasjon som effektivt fjerner varme og røyk ved brann.


Alle variantene kan påmonteres solskjerming som enkelt kan monteres i vinduet. Velg mellom en elegant plisségardin som demper eller stenger lyset ute, eller reguler med et screen som stenger ute hele 76 prosent av varmen fra solen.


Kilde: Velux2497
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også