SWITCH SECTION

Hvordan bruke terrassebord til utendørs gangveier

Av Ski Bygg AS

Boligkanalen Testbruker

Ski Bygg AS

13. november 2019
Av Ski Bygg AS

Boligkanalen Testbruker

Ski Bygg AS

13. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191119120932420.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191119121858856.jpg?maxwidth=2000
0

Et godt planlagt uterom kan øke en eiendoms verdi med opptil 20 prosent. Og planen bør inneholde en måte å få adgang til uterommet på, det være seg via gangveier, stier eller beplantede områder. Mange velger å utnytte området rundt hjemmet sitt ved å bygge en terrasse, og bruker andre materialer for å knytte sammen de ulike områdene i hagen.

Ved å bruke terrassebord til mer enn bare terrassen, kan du spare penger, gi deg selv mindre vedlikeholdsarbeid, og gjøre uterommet mer komplekst.

Gangveier av terrassebord er et bærekraftig alternativ til grus og stein, og du ender opp med et innbydende, holdbart og vedlikeholdsfritt uterom som passer inn med resten av eiendommen. Disse ideene til gangveier og stier av terrassebord vil gi deg et bedre inntrykk av hvilke muligheter du har. Kilde: Kebony

Gangsti med platting
Denne restauranten er omgitt av grus, sand og sjø. Eierne så et behov for en gangsti så gjestene kunne bevege seg rundt bygningen og ta seg ned til stranden. Og det var viktig at materialene passet inn med miljøet rundt. Løsningen ble å bygge gangveiene i det samme materialet som plattingen: et behandlet bartrevirke som tåler sjøsprøyt og fuktighet.

Med tiden vil terrassebordene anta et elegant og værbitt utseende, sammenlignbart med drivved som har blitt slitt og skylt på havet. Naturlig skjønnhet og overlegen yteevne var viktige stikkord for plattingen og gangstiene, og valget falt derfor på behandlet trevirke fra Kebony.

En bortgjemt oase
I dette hjemmet har man utnyttet hagen og uterommet til det fulle ved å bygge en stor tre-platting til utemøblene. En gangvei av terrassebord snor seg rundt eiendommen, omgitt av runde elvesteiner som rammer inn og skaper en kontrast til treverket. De rene linjene i treverket gjenspeiler husets rette kanter, og framhever det moderne designet, samtidig som det tilfører særpreg og varme.

Gangvei av terrassebord rundt bassengkanten
Terrassen som omgir dette private bassenget er bygget i et vakkert, behandlet trevirke som har blitt teknologisk forsterket for å oppnå høye holdbarhetsnivåer og svært lave vedlikeholdskrav.

For å gjøre hagen mer allsidig, har man brukt det samme trevirket i gangveiene som leder til og fra huset og sittegruppene. Gangstiene flyter ut fra terrassen på en måte som inviterer til å gå på oppdagelsesjakt. Trevirket er et perfekt komplement til den grønne hagen, og sammen skaper de et lite paradis.

Unike materialkombinasjoner
Denne hagen er et godt eksempel på hvordan man kan kombinere ulike materialer uten at de virker malplasserte. Tradisjonelle terrasseheller ble brukt til sitteområdet ved villaen, men da det skulle legges gangvei og platting rundt bassenget, falt valget i stedet på behandlet trevirke, og ikke betong.

Grunnen til dette var mest sannsynlig at behandlet tre har vist seg å være et svært velegnet materiale i områder som utsettes for mye fukt og sol. Det er også vedlikeholdsfritt. Resultatet ble et funksjonelt og moderne uteområde som står i stil med resten av hagen.

Bestill terrassebord på nett med hjemlevering eller hente i butikk!

Ski Bygg har et stort utvalg av terrassebord fra Kebony, Alvdal og Moelven.
Vårt sortiment på terrassebord finner du her - ønsker du å bestille på nett, så kan du velge om du ønsker hjemlevering,
eller bestill på nett- hente selv.

 

Hva er kebony?
Kebony er et eksklusivt treverk anbefalt av ledende arkitekter. Det er bærekraftig, holdbart og krever ikke vedlikehold, kun vanlig rengjøring. Kebony har dokumenterte gode egenskaper for en rekke forskjellige bruksområder, særlig mye brukt til terrasse og fasadekledning. Les mer om kebony og se flere gangvei-ideer her!

4444
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også