SWITCH SECTION

Hvordan vaske fasade

Av Ski Bygg AS

Testbruker 6 BK

Ski Bygg AS

8. november 2019
Av Ski Bygg AS

Testbruker 6 BK

Ski Bygg AS

8. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191115132119490.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191115132119490.jpg?maxwidth=2000
0

Når trenger huset en vask?
Huset trenger en vask hvert eneste år – det er en god regel!
Da unngår du skadelig sopp- og algedannelse, og får en god sjekk av hvordan det står til med kledningen

Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på. Sett av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, så reduserer du faren for råte. Enkelt er det også.

Vasker du huset på våren kan du sitte og se på det rene fine huset hele sommeren med god samvittighet.
Da får du samtidig en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen. Kanskje er det noen panelbord som bør byttes, en vegg som trenger litt maling, etc. Hvis det fortsatt er nattefrost der du bor, bør du vente litt med å gå i gang.

Årlig vask
Anbefalingene er helt klare; huset har det best med en årlig vask. Det fjerner både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og huset fremstår rent og godt vedlikeholdt etter noen få timers arbeid. Fordi det norske klimaet er i endring, får vi høyere temperaturer og flere dager med kraftig nedbør i løpet av året. Sopp og alger trives dessverre i fuktig vær, og finner oftere veien til husveggen der de raskt sprer seg. Uønsket spredning kan gi store råteskader og skader panelet.

Fargekart for Drygolin Eksteriør

Fargekart for Optimal Optiwhite

Vær nøye med hvordan du vasker og vedlikeholder.
Det er nye, gode produkter på markedet, som både rengjør og forebygger.

Effektivt vaskemiddel! 
Jotun Husvask 2-i-1 inneholder såpe med sopp- og algedreper. Det gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykkspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket.

Hvordan du vasker huset – på 60 sekunder: 

https://www.youtube.com/embed/CQNISpu9tnM

Slik vasker du riktig
Begynn alltid med å finne frem nødvendig utstyr for vask av fasade.
Du trenger: Jotun Husvask 2-i-1, påføringsflaske, børste og vannslange  eller høytrykkspyler. Bruk gjerne hansker og beskyttelsesbriller, Husvask 2-i-1 er ikke skadelig, men det kan være irriterende med sprut mot øyne og hud.

1) Følg anbefalt blandingsforhold for kraftvask og vann, og fyll i påføringsflasken.
2) Påfør et jevnt lag med Jotun Husvask 2-i-1.
3) Følg anbefalt virkningstid for vaskemidlet.
4) Spyl av med vann Husvask 2-i-1 gir ingen misfarging av glass, så du kan trygt spraye vinduslister.

Vær forsiktig med bruken av høytrykksspyler mot ytterveggene, altfor kraftig trykk kan skade trepanelet.

Husvask 2-i-1 inneholder såpe med sopp- og algedreper. Det gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykkspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket.

Når trenger huset en vask?
Huset trenger en vask hvert eneste år – det er en god regel! Da unngår du skadelig sopp- og algedannelse, og får en god sjekk av hvordan det står til med kledningen. Har du oljemaling på husveggen, kan du dra hånden over overflaten og sjekke om malingen har krittet. Husvasken fjerner kritt, og huset får glansen tilbake. Vedlikehold er viktig for å unngå uønsket råte, og heldigvis er det fort gjort. Tiden du bruker på å vaske, er en liten pris å betale i forhold til hva det koster å la være. Belønningen er et rent og glansfullt hus, fritt for sopp og alger. Regnestykket er enkelt, her går du i pluss!

Kilde: Jotun.no 

Vi har alt du trenger for vask av fasade.
Et stort utvalg her i vår nettbutikk, og et enda større utvalg i lokale butikker.
Visste du forresten at vi har lokale butikker i Enebakk, Fredrikstad, Ås og Askim? 

 

4209
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også