SWITCH SECTION

Laminat eller parkett

Av Ski Bygg AS

Boligkanalen Testbruker

Ski Bygg AS

19. februar 2020
Av Ski Bygg AS

Boligkanalen Testbruker

Ski Bygg AS

19. februar 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200219194653786.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200219194653786.jpg?maxwidth=2000
0

Parkettgulv og laminatgulv kan ha likt mønster, ha samme farge og glans.
De kan ha lik tekstur, og lik struktur. Ja faktisk har teknologien innen gulvdesign kommet så langt, at det kan det være nesten umulig å se forskjell.

Men til tross for dette, så er egenskapene svært ulike.
Gulvene er egnet for hvert sitt bruk.

Et parkettgulv kan blant annet oppleves mykere og varmere, enn et laminatgulv.
Men på den andre siden, så er laminatgulv regnet for å være mer slitesterkt og krever mindre vedlikehold enn et parkettgulv.

Parkett består av tre, limt sammen i tre sjikt eller flere, mens laminat består av en beskyttelsesfilm over et dekorsjikt, som videre er montert oppå en kjerne av HDF. HDF er trevirke som er malt opp, for deretter å bli presset og limt sammen til en trefiberplate. Alle laminatgulv skal være merket med grad av ripefasthet, men overordnet er graden av ripefasthet høyere på laminat enn parkett. Treslaget i det øverste sjiktet, bestemmer ripefastheten på parkettgulvet, mens oppbyggingen av toppsjiktet avgjør ripefastheten til laminatgulv.

I tillegg til dette, finnes alternativet høytrykkslaminat, også kalt hight-tech laminat.
Hight Tech laminat fra Berry Alloc er verdens sterkeste og mest holdbare laminatgulv. Takket være høytrykksoverflaten, er gulvet ekstremt motstandsdyktig og egnet for steder med stor slitasje, som hoteller, restauranter, kontorer, utstillingslokaler, og flyplassterminaler. 

Hvilket gulv du skal velge avhenger av hvilket behov du har og hva du ønsker å prioritere hvilke krav du stiller og hvilke egenskaper du vil prioritere.

Prisen har gjerne også litt å si for hvilke valg man tar. Les mer om hvilke faktorer som bestemmer prisen på et gulv her.

Lokal butikk eller nettbutikk

Enten du velger å gå for laminat, høytrykkslaminat, eller parkett, så kjøper du dette enkelt i vår nettbutikk. I vår butikk i Ski har vi en stor utstilling innen både parkett og laminat, hvis du ønsker inspirasjon, eller veiledning. Her finner du også andre typer gulv, vi selger alt fra vinyl- til heltregulv, vi har til og med vegg- til vegg tepper.

- ta meg til butikkoversikt og åpningstider!

 

 

Les alle artikler om gulv!

2533
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også