Materialvalget er viktig

For hvert tre som hugges, så plantes et nytt for å videreføre naturens kretsløp

Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

25. juni 2020
Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

25. juni 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200625105239225.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200625105238991.jpg?maxwidth=2000

Sammenlignet med tidligere år opplever  vi nå at nordmenn har flere formeninger om valg av byggematerialer når de skal rehabilitere eller bygge ny bolig. 

Gode grunner til hvorfor du bør anbefale trefiberisolasjon i boliger:

Gode fukthåndterende egenskaper

Trefiberisolasjon opptar og avgir fukt i konstruksjonen i takt med været. Det gir stabile konstruksjonsegenskaper, og evne til å tåle det tøffe nordiske klimaet med store variasjoner i luftfuktighet. Som et resultat reduseres risikoen for fuktskader i konstruksjonen.

Svalt om sommeren, lunt om vinteren Trefiberens termiske masse gir en unik evne til å lagre varme, og avgi varme over tid. Dette gir stabile innetemperaturer selv ved svingninger i natt- og dagtemperaturer på utsiden av bygget.

Lyddempende

Isolasjonen har gode lyddempende egenskaper. Trefiberisolasjon er produsert av granflis som har myke fibre og består av mer masse (kg) per kubikkmeter enn andre isolasjonstyper. Dette gjør at trefiberisolasjon absorberer og demper lyd svært godt både

mellom rom og bjelkelag. 

Formstabil og synker ikke

Trefiberisolasjon er formstabil og synker ikke sammen, grunnet høy tetthet og stivhet. Trefiberens naturlige evne til å redusere luftbevegelser i isolasjonen gir god tetting i kriker og kroker, som rundt vinduer og stenderverk. 

Reduserer klimafotavtrykk

Trefiberisolasjon lages av granflis fra norsk skog. Tre er en naturlig og fornybar ressurs, og trefiberisolasjonen fortsetter å lagre

karbon hele produktets levetid. Dermed bidrar isolasjon av tre til et redusert klimafotavtrykk. Fremtidsrettet valg For hvert tre som hugges ned, plantes et nytt tre for å videreføre naturens kretsløp. Når du velger tre, tar du et bevisst, grønt valg om å verne om naturen og støtte opp om norsk industri.

1796
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også