115
SWITCH SECTION

Nærmer seg ferdig

Mye har skjedd med eneboligen til Sissel og Andreas Grotli,
som vant hovedpremien i Ditt Boligprosjekt i regi av XL-BYGG Ski.

Av XL-BYGG

Anita Ingierd

XL-BYGG

19. november 2021
Av XL-Bygg AS

Anita Ingierd

XL-BYGG

19. november 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211119082425840.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20211119082425840.jpg?maxwidth=900
0

Mye har skjedd med eneboligen til Sissel og Andreas Grotli, som vant hovedpremien i Ditt Boligprosjekt i regi av XL-BYGG Ski. De vant en håndverker i tre dager og materialer, til sammen 100.000 kroner. Nå begynner det nye inngangspartiet å ta form.


En ny dobbeltgarasje med terrasse på taket er for det meste helt ferdig. Den har Siussel og Andreas bygget med egeninnsats, på samme måte som de har gjort med mye av oppussingen av eneboligen de kjøpte for 16 år siden.

Med ny garasje ønsket de et helt nytt inngangsparti i kjelleretasjen. Det var bakgrunnen for at de meldte seg på i konkurransen. Som selvbyggere har Sissel og Andreas ofte benyttet seg av det gode vareutvalget og ekspertisen til Ski Bygg.

Samtidig med ny hovedinngang ønsket ekteparet å innlemme en utebod i det nye kjellerarealet. Nå får de et funksjonelt og romslig inngangsparti med god plass til skap og hyller for seg selv og de to guttene.

– Dette medførte at deler av den gamle ytterveggen måtte rives for å få bygget opp en ny vegg sammen med inngangsdøren. Dette ville jeg uansett hatt en fagperson til å hjelpe meg. med, så det var kjempepositivt å vinne en premie med materialer og en tømrer i tre dager som kunne sørge for trygg og faglig utførelse med å rive gammel vegg, bygge ny og sette inn dør med sidefelt, sier Andreas.


Mye lys

Det er tømrer Robert Gjerdrum fra Tømrermester Lauritsen AS som hjelper Sissel og Andreas med det som krever tømrerkompetanse.

– Det er ikke bare-bare å rive en bærevegg. Du skal vite hva du gjør, sier Robert. Han monterte en ny drager i kjellertaket og støttestag. Da kunne han rive den gamle ytterveggen uten å ødelegge noe.

– Etter at den nye veggen er satt opp og ny dør med sidefelt er på plass, synes vi ikke lenger at denne delen av underetasjen er et mørkt kjellerrom. Nå slippes mye lys inn, og vi skal montere et stort vindu der det før var rotebu og vedlager. I tillegg til garderobe skal vi innrede et lite hjemmekontor her, sier Andreas.


Detaljarbeid

I sine mest optimistiske øyeblikk tror Andreas at de skal være ferdig med inngangspartiet til jul. Tømrer Robert er ikke like optimistisk, og minner Andreas på at det er mye detaljarbeid som skal gjøres innvendig, med flislegging, innredning, belistning osv.

Andreas er elektriker og tar hånd om alt elektrikerarbeid selv.

– Vi må ha inn fagfolk også til deler av det innvendige arbeidet. At jeg, som elektriker, ikke er her på dagtid, er utfordrende med tanke på å få prosjektet til å gli effektivt, sier han.


Tidligere i mål

Over inngangspartiet kommer et takoverbygg med sidefelt i corten-stål. Samme materiale skal også benyttes til gjerdestolper på muren mot naboeiendommen. Når terrenget har fått satt seg gjennom vinteren, skal Andreas montere belegningsstein og gårdsplassen blir asfaltert.

– Alt vi gjennomfører, med ny garasje med takterrasse, nytt inngangsparti og garderober, takoverbygg og asfaltering av gårdsplass er ting vi har snakket om og planlagt. At vi så vant 100.000 kroner, har så klart bidratt til at vi kan komme i mål langt tidligere enn vi hadde tenkt, sier Andreas Grotli.


.Andreas Grotli og kona Sissel har stått for det meste av rehabiliteringen av huset de kjøpte for 16m år siden. Ny garasje med takterrasse har Sissel og Andreas også bygget selv. Det nye inngangspartiet får samme kledning som deler av garasjefasaden, med liggende dobbeltfals.


4807
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også