SWITCH SECTION

Panoramautsikt fra taket

Bedre utsikt, mer dagslys og et renere uttrykk

Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

7. juli 2020
Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

7. juli 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200713072643721.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200713072643831.jpg?maxwidth=2000
0

Med VELUX STUDIO kan du montere tre takvinduer for prisen av to og i samme fart som ett. Resultatet er bedre utsikt, mer dagslys og et renere uttrykk i rommet.


I mange tilfeller, i alle fall der plassen tillater, vil man ha flere VELUX takvinduer i samme rom. Det maksimerer de gode effektene av dagslys, frisk luft og økt romfølelse. For å unngå utvekslinger ved montering av flere vinduer ved siden av hverandre, eller der utveksling ikke er mulig, må vindusbredden og karmavstanden tilpasses innenfor eksisterende sperrer. Det gir synlige kraftige sperrer, som begrenser lysinnfallet noe, og rent estetisk kan det se litt klumpete ut.


Et godt alternativ er å veksle ut for å få plass til VELUX STUDIO, som er tre takvinduer i ett. Løsningen er slankere og ser mer naturlig ut i rommet, enn om man monterer tre separate takvinduer. I tillegg øker andelen dagslys med 23 prosent i forhold til tre enkeltvinduer, og dessuten blir utsikten mindre avbrutt. Installasjonen er også enklere, ettersom de tre vinduene har én felles karm; det blir i praksis som å montere ett vindu. Prismessig får du tre vinduer til nesten samme pris som to sammenlignbare enkeltvinduer.

Karmen på VELUX STUDIO leveres med det midtre vinduet fastmontert og to sidevinduer som hengsles inn i karmen etter montering. Midtvinduet kan ikke åpnes, men sidevinduene åpnes og lukkes uavhengig av hverandre. Produktet er i utgangspunktet beregnet for manuell betjening, men de åpningsbare vinduene kan enkelt oppgraderes til elektrisk eller solcellebetjent med regnsensor og trådløs veggbryter. Når vinduene er oppgradert til VELUX INTEGRA kan de også oppgraderes med VELUX ACTIVE inneklimakontroll, som lar deg betjene og programmere vinduer og gardiner med telefonen. Vinduet er også tilpasset standard innvendig solskjerming fra VELUX.


Valg av riktig VELUX takvindu er essensielt for å oppnå maksimalt lysinnslipp, god utsikt i riktig høyde og et praktisk vindu tilpasset brukskravene. Et riktig valg må også ta utgangspunkt i takets konstruksjon og vinkel, samt gjeldende byggeforskrifter.


Reguler lys og varme med VELUX solskjerming. Innvendig solskjerming kan monteres på alle tre vinduene, mens utvendig solskjerming kan monteres på de to sidevinduene.

2380
b-0TrueFalse
Relaterte saker
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også