SWITCH SECTION

Sol med måte

Solen er deilig, helt til du får for mye. VELUX har god solskjerming for takvinduene dine, som lar deg beholde fordelene – uten ulempene.

Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

14. mai 2020
Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

14. mai 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200515110443593.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200515110443593.jpg?maxwidth=2000

Alle vet at solen er deilig, helt til du får for mye. 

VELUX har god solskjerming for takvinduene dine, som lar deg beholde fordelene – uten ulempene. 


Gode takvinduer fra VELUX maksimaliserer verdien av lys, luft og varme i huset, som er essensielt for inneklima og velvære. Men for mye av det gode, er for mye av det gode: For mye luft gjør det kaldt og trekkfullt, for mye lys gir blending og gjør det vanskelig å sove, mens for mye varme blir ubehagelig. For å kontrollere de negative effektene uten å miste de positive trengs smarte løsninger. Vi kaller det solskjerming, du kan kalle det terapi.


Uønsket lys fra gatelykter, månen eller lyse sommernetter kan gjøre det vanskelig å sovne. Eller kanskje har du behov for en blund på dagtid? Da trenger du full mørklegging. Best varmebeskyttelse oppnår du ved å stoppe sollyset før det treffer vindusruten, som du oppnår med rulleskodde eller screen. Noen ganger ønsker vi å kontrollere mengden lys uten å mørklegge helt, eller vi vil beskytte mot innsyn uten å miste utsyn. Da vil en plissegardin være til hjelp. Noen utfordringer krever mer enn én løsning, som kombinasjonsproduktet Duo plissè- og blendingsgardin. Blendingsgardinen lar deg mørklegge rommet når du skal sove, uansett hvilken farge du velger, mens den hvite transparente plissègardinen kun demper det direkte sollyset om dagen.


Uansett hva som er din utfordring og innredningsstil har VELUX skjermingsløsninger for dine takvinduer. Du kan også velge mellom manuelt betjente løsninger, eller slike som styres elektrisk eller med solceller via en trådløs veggbryter. Dette er særlig praktisk om vinduene sitter høyt eller er vanskelig tilgjengelig bak møbler eller lignende. Elektriske og solcellebetjente gardiner kan også kobles til VELUX ACTIVE inneklimakontroll, som lar deg betjene og programmere gardinene med telefonen.

Vi har forskjellige behov for dagslys i løpet av et døgn. Vi vil ha det mørkt når vi skal sove og våkner helst til solstråler som kiler på nesa. En elektrisk eller solcelleversjon sammen med VELUX ACTIVE lar deg oppfylle alle behov med et par klikk på telefonen din. Solskjerming kan redusere energiforbruket gjennom å minske varmetapet om vinteren og minske varmegevinsten om sommeren. 

Alle solskjermingsprodukter kan kjøpes i VELUX nettbutikk (veluxshop.no) eller bestilles hos Ski Bygg.


Velg løsning etter problem

* SOL OG VARME: En screen tar 76% av varmen fra solen uten å stenge helt for lys og utsikt.
En plissegardin vil redusere lys og begrense innsyn, og har stor valgfrihet i forhold til hvor i vinduet den plasseres.
Finnes også i mange tekstiler og design.


* INNSYN: En screen, rulleskodde eller persienne kan hindre innsyn men tillate utsyn, og redusere mengden lys.


* MØRKLEGGE: En blendingsgardin eller energigardin er helt lystett og vil hindre innsyn og utsyn helt.

3178
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også