Uterommet

Et godt planlagt uterom kan øke en eiendoms verdi med opptil 20 prosent

Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

10. mars 2020
Av Ski Bygg AS

Anita Ingierd

Ski Bygg AS

10. mars 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200311140504164.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200311140504164.jpg?maxwidth=2000
0

I vårt sortiment på terrassebord finner du Kebony som er miljøvennlig, patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge, Moelven som har en rekke valgmuligheter innen naturprodukteri heltre,  Alvdal med sine varianter av særegne impregnerte terrassebord, og kompositt fra Fiberon, som er et slitesterkt og vedlikeholdsvennlig terrassegulv av komposittmateriale. Vi i Ski Bygg er opptatt av effektiv byggeprosess.
Faste lengder på trelast bidrar til rask bygging og lite kapp som gir god totaløkonomi. Vi kan tilby et bredt lager sortiment, men vi kan også tilby skreddersøm. Vårt sortiment på terrassebord finner du her!

Et godt planlagt uterom kan øke en eiendoms verdi med opptil 20 prosent 

Planen bør inneholde en måte å få adgang til uterommet på, det være seg via gangveier, stier eller beplantede områder. Mange velger å utnytte området rundt hjemmet sitt ved å bygge en terrasse, og bruker andre materialer for å knytte sammen de ulike områdene i hagen. Ved å bruke terrassebord til mer enn bare terrassen, kan du spare penger, gi deg selv mindre vedlikeholdsarbeid, og gjøre uterommet mer komplekst.


1338
c-137TrueFalse
Bygge terrasse - Hvordan ta de riktige valgene?
c-137TrueFalse

Hva er riktig prisnivå for deg i dag, og i årene fremover?
Det er store prisforskjeller mellom ulike typer terrassebord.
De rimeligste alternativene krever årlig vedlikehold i form av overflatebehandling.
De mer eksklusive alternativene er ofte mer vedlikeholdsvennlige og krever kun vask.
Det er viktig å vurdere hva som på sikt er mest lønnsomt for deg.  

Kilde: Moelven

Hva bør du tenke på når du skal velge materialer til din terrasse?

Du kan få en terrasse som står til husfargen din, eller du kan gå for trendfargen grå - enten som beiset grå eller naturlig grå patina. Du kan også få riller i overfalten som gjør gulvet mindre glatt. De fleste muligheter er åpne, det er du som velger!

Hvilke dimensjoner er du på jakt etter?

Dimensjonene, det vil si tykkelsen og bredden på terrassebordene, har mye å si for hvor lenge terrassen skal holde seg fin. Tynne bord er mindre formstabile enn brede dimensjoner.

Hvor vedlikeholdsvennlig vil du at det skal det være?

Noen terrassebord bør behandles før du tar gulvet i bruk, og deretter behandles jevnlig i årene fremover. Andre er ferdig behandlet med beis slik at du kan nyte de første par somrene uten vedlikehold, men du kan også få heltre terrassegulv som er svært vedlikeholdsvennlige og som ikke trenger behandling utover ordinær vask.

Hvordan er værforholdene der terrassen står?

Ligger terrassen ved sjøen med vind og sjøsprøyt, på fjellet eller på et fuktig og skyggefullt sted i innlandsskogen? Sol, vind, kulde og fukt vil tære på treverket og påvirke hvordan terrassen din skal behandles og hvor ofte. 

Kilde: Kebony

Få hjelp med planleggingen!

Vår fagavdeling jobber hovedsaklig med våre proffkunder, men bistår også våre forbrukerkunder som har behov for hjelp med f.eks  planlegging og beregning av store prosjekter. Vi kan bistå enten ved møte i vår butikk, tlf eller onlinemøte.


1897

title

Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg

CONTACT INPUT BOX

input field

input field

MESSAGE BOX

single button

98

c-137TrueFalse

CU-impregnert (trykkimpregnert)

CU-impregnerte bord i impregneringsklasse AB er godkjent for bruk på konstruksjoner som ikke er i direkte kontakt med jord. CU-impregnerte terrassebord krever uttørking før overflatebehandling.


Malmfuru

Malmfuru er produsert av Alvdal Skurlag og består av 90-100% prosent kjerneved.

Kjerneveden er impregnert fra naturens side, er uten tungmetaller, er et miljøvennlig alternativ, og har omtrent like lang levetid som en impregnert terrasse.


Royal impregnert

Royalimpregnert er i utgangspunktet CU-impregnert som er tilført en pigmentert olje under trykk. Leverandøren til Ski Bygg er Alvdal Skurlag, som leverer Royal impregnert med høy andel kjerneved. Royal impregnert leveres i brunt og grått,og behandlingen gir en langt mer formstabil, sprekkfro og varig terrasse. Ved delvis overbygde terrasser anbefales grå Royal impregnert, da brunt vil få en ulik patina av det som ligger åpent og det som ligger under tak.


Kebony

Kebony er en miljøvennlig impregnering som er utviklet i Norge. Produktet er i prinsippet vedlikeholdsvennlig, men skitt og støv gjør at årlig vask er nødvendig. Kebony terrassebord har en brun farge med flott fargespill som gir terrassen et eksklusivt særpreg. Etter ca 6 måneder utvikler Kebony en flott sølvgrå patina. Også her bør det tas hensyn til om deler av terrassen har overbygg, da graden av patina vil variere mellom det som ligger åpent og det som er overdekket.


Varmebehandlet termofuru

Fremstilles ved hjelp av eksklusive råvarer. Her er høvling, tørking og kalibrering nærmest utført som håndarbeid. Mye er likt Kebony, det er er lys brunt og blir grått. Kan etterbehandles med Osmo for å opprettholde brunfarge. Varmebehandling: mellom 210 til 215 grader som gir en maksimal råtebeskyttelse. Vann og vanndamp tilsettes i prosessen, noe som gjør det til et svært miljøvennlig alternativ. Både oppvarming og nedkjøling skjer i en møysommelig og langsom prosess, noe som gjør at du unngår sprekkdannelser og skader i treverket.


Kompositt

Fibron kompositt terrassebord er laget av et miljøvennlig materiale som består av 50 prosent resirkulert tre og 50 prosent resirkulert plast. Fibron har utviklet PermaTech overflate, som gir en nærmest ugjennomtrengelig overflate. Det er også den mest robuste og renholdsvennlige overflaten på markedet. Disse bordene trenger ikke annet enn såpe og vann til rengjøring.

2370
  • ADD IMAGE

0
c-137TrueFalse
Inspirasjon
c-137TrueFalse
0


Hvordan bruke terrassebord til utendørs gangveier

Gangveier av terrassebord er et bærekraftig alternativ til grus og stein, og du ender opp med et innbydende, holdbart og vedlikeholdsfritt uterom som passer inn med resten av eiendommen. Disse ideene til gangveier og stier av terrassebord vil gi deg et bedre inntrykk av hvilke muligheter du har.  386
c-137TrueFalse
Relaterte saker
c-137TrueFalse
https://www.youtube.com/embed/h5Jp4KRQzwc
https://www.youtube.com/embed/U7vB4PyMZCo
https://www.youtube.com/embed/PLeYPE7Xp_0
c-137TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også