115

Vant belegningsstein for 10.000 kroner

Iris og Hans Petter Grønvold vant en av prisene i «Ditt boligprosjekt» i regi av XL-Bygg Ski.

Av XL-Bygg AS

Anita Ingierd

XL-Bygg AS

30. juni 2021
XL-Bygg Ski på befaring hos Iris og Hans Petter
XL-Bygg Ski på befaring hos Iris og Hans Petter
XL-Bygg Ski på befaring hos Iris og Hans Petter
XL-Bygg Ski på befaring hos Iris og Hans Petter
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210630130032575.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210630130032650.jpg?maxwidth=900
0

Nå kommer vi i mål med hagen

På gården til Iris og Hans Petter Grønvold i Vestby er det idyllisk utsikt over Kjenntjernet. Snart kan utsikten nytes fra en uteplass med ny belegningsstein fra Aaltvedt. Ekteparet vant en av prisene i «Ditt boligprosjekt» i regi av XL-Bygg Ski.


De har søkt på nettet og latt seg inspirere av fine bilder. Og når Trond Retteraasen og Marcus Karlsson fra proffavdelingen til XL-Bygg Ski kommer på befaring, med gavesjekk på 10.000 kroner, får de enda mere råd og veiledning om alle mulighetene med belegningsstein.

Ved juletider flyttet ekteparet fra hovedhuset på gården til en mindre kårbolig etter at den ble totalrenovert og utvidet med søknadsfrie 50 kvadratmeter.

Langs en del av den 16 meter lange fasaden har Hans Petter bygget en romslig platting. For å bryte opp denne delen av uteområdet ønsket ekteparet å la noe av arealet være i belegningsstein, og de sendte inn en søknad til Ditt boligprosjekt, men tenkte aldri på at de skulle bli trukket ut.


Kjempeglade

– Da telefonen kom fra XL-Bygg Ski, ble jeg helt satt ut. Hele prosjektet med belegningsstein på uteplassen og en halvannen meter bred gangsti langs gavlveggen kommer nok på mer enn premiesummen. Men dette hjelper oss langt på vei. Vi er kjempeglade, sier Iris Grønvold.

I tillegg til å bryte opp uteområdet langs fasaden, er belegningsstein vedlikeholdsvennlig og lett å holde rent. Denne delen vil harmonisere godt med den nye plattingen. Det er også enkelt å bruke tilleggsprodukter til å bygge opp områder for beplantning. Hos ekteparet Grønvold er det lett å se at det bor folk med grønne fingre. Hagen bugner av stauder, busker og trær.


Settesingel 2-4 er best

– Ikke bare får vi en gavesjekk, men her kommer det to karer som har mange gode forslag på hvordan vi kan løse utførelsen. Det er verdt mye, bare det, sier Hans Petter fornøyd.

Han satser på å begynne arbeidet med å planere og fylle på med egnet settesingel 2-4 nå i sommer. Settesingel 2-4 er for øvrig mye bedre egnet enn sand eller subus når du skal legge belegningsstein. Maurene trives ikke like godt i settesingel 2-4, det vil si fraksjon fra to til fire millimeter.

– Så håper jeg å være ferdig med å legge stein en gang ut på senhøsten. Denne uteplassen må vi ha ferdig når vårsola lokker oss ut til neste år, legger han til.

Trond og Marcus tok mål og notater med seg tilbake til XL-Bygg Ski. Iris og Hans Petter får raskt oversendt et skisseforslag med løsninger og et kostnadsoverslag.

– Vi gleder oss til å begynne med dette prosjektet. Å få en slik gave, gir oss ekstra dytt bak, sier ekteparet Grønvold.

3954
b-0TrueFalse
0

Dette er Aaltvedt Betong AS

Siden 1958 har et lite murerfirma i Skien vokst til å bli en moderne industribedrift som fremstiller betongprodukter til uterommet. Hovedkontor og produksjon ligger fortsatt i Skien.  Aaltvedts spesialitet er vakre og varige utemiljø. Norskprodusert belegningsstein hever inntrykket av uteplassen. Det samme gjør klassiske betongheller. Aaltvedt Betong tilbyr også et stort utvalg av hagelys, dekorstein og støttemur.


665
c-137TrueFalse
left -1 c-137TrueFalse
center 0 Falsec-137
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også