115

Vant materialer i konkurransen Ditt boligprosjekt

Trine Hansen i Skiptvet vant materialer for 15 000 kr i Ditt boligprosjekt - Nå blir det gjesteseng under trappa

Av XL-Bygg AS

Anita Ingierd

XL-Bygg AS

30. juni 2021
Interiørkonsulent Tina Marie Jensen, XL-Bygg Ski, til venstre gir gode råd til premievinner Trine Hansen.
Interiørkonsulent Tina Marie Jensen, XL-Bygg Ski, til venstre gir gode råd til premievinner Trine Hansen.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210630131029939.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210630131029939.jpg?maxwidth=900
0


Nå blir det gjesteseng under trappa

Trine Hansen er alenemor til to tenåringer. For tre og et halvt år siden kjøpte hun en enebolig i Meieribyen som hun har pusset opp selv. Trine har aldri vært redd for å gå løs på selv større oppgaver.


Hun har pigget opp kjellergulv og laget nytt bad med varme i gulvet og nye fliser. Hun har flyttet inngangspartiet i huset og har montert nytt kjøkken og panelt flere vegger både på kjøkkenet og i stua. Elektriker og rørlegger må hun ha hjelp til. Ellers fikser Trine det meste selv. Hun har vært vant til det.

– 10 år gammel malte jeg rommet mitt selv hjemme i Harstad. Jeg har alltid vært en slik som tenker «dette fikser jeg bare», sier hun, og legger til at hun er sta som et esel og vil helst ikke spørre andre om hjelp.

– Jeg får til det jeg vil, og så liker jeg å finne på detaljer som ikke alle andre har. Og jeg er tilhenger av gjenbruk, sier hun.


Hjelp fra interiørkonsulent

Om Trine har gjort mye med huset, er det nok av prosjekter som gjenstår både inne og ute. En venninne av henne tipset om konkurransen Ditt boligprosjekt til XL-Bygg Ski. Så da definerte hun et prosjekt med oppussing av trapp ned til underetasjen, nytt gulvbelegg i hallen og en plass for hobbyaktiviteter ved trappa oppe.

Tanken er å kle igjen trappa, bytte ut teppene i trinnene med noe annet og bygge en gjesteseng på tvers under trappa. Med på kjøpet i premien følger hjelp fra interiørkonsulent Tina Marie Jensen fra XL-Bygg Ski.

– Kanskje jeg ikke er så sta, likevel, sier Trine.

Hos XL-Bygg Ski vil hun også få bistand til å kappe og tilpasse materialer, for å gjøre prosjektet så enkelt å gjennomføre som mulig.
20 prosent sløydlærer

– Det er vidunderlig at jeg vant denne premien. Ellers er jeg flink med penger og er god til å spare til det jeg trenger til oppussing. Jeg har ting ganske klart for meg, men det er strålende å få hjelp av interiørkonsulenten til valg av farger og hvordan det kan bli, både med gjesteseng og plass til hobbyer, sier Trine.

Hun er lærer og har tenkt å bruke ukene frem til skolestart på oppussing. Sønnen på 14 og datteren på 17 er enig med mor i at de like godt kan spare mest mulig penger til en utenlandsferie neste år. For da må vel det meste være over med smittevern.

Apropos lærer; Trine har lært mye om bruk av verktøy og trearbeid av sløydlæreren på skolen. Da han skulle slutte, spurte Trine skoleledelsen om hun kunne overta 20 prosent sløydstilling på skolen, for da ville hun få en hundre prosent stilling. Og slik ble det.

– Jeg har jo alltid likt hammer og sag, smiler hun.

3823
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
center 0 Falsec-137
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også