115

Vant nytt inngangsparti

Sissel og Andreas Grotli vant hovedpremien i Ditt Boligprosjekt i regi av XL-Bygg Ski til en verdi à kr 100 000 i produkter + 3 dager med håndverkertjenester.

Av XL-Bygg AS

Anita Ingierd

XL-Bygg AS

30. juni 2021
Andreas Grotli med Petter Levernes XL-BYGG Ski
Andreas Grotli med Petter Levernes XL-BYGG Ski
Andreas Grotli med Petter Levernes XL-BYGG Ski
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210630123253291.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210630123253291.jpg?maxwidth=900
0

Vant nytt inngangsparti

Sissel og Andreas Grotli vant hovedpremien i Ditt Boligprosjekt i regi av XL-Bygg Ski. Nå får de materialer for 100.000 kroner og en håndverker i tre dager som skal sørge for et nytt inngangsparti.


Eneboligen i Sætreskogen i Oppegård var moden for oppussing allerede da de kjøpte huset for 16 år siden. Mye har de gjort, blant annet etterisolert, skiftet vinduer og montert ny utvendig kledning. Inngangspartiet har egentlig aldri fungert. Og da det etter hvert kom to gutter i huset, ble det fort trangt i entreen.

Far i huset er elektriker og en handyman som ikke er redd for å gå løs på oppgavene. Nå bygger han ny garasje med terrasse på taket med egeninnsats. Garasjen aktualiserte behovet for en ny løsning på inngangspartiet. Det flyttes fra andre siden av huset ned til underetasjen ved siden av garasjen for å få en naturlig funksjonell sammenheng.

– Vi utnytter arealet i huset mye bedre. Guttene våre er 10 og åtte år nå, og vi ser at behovene for plass til skuffer og skap har endret seg fra Sissel og jeg flyttet inn, sier Andreas.


Budsjettsmell

Ekteparet hadde tenkt å utsette prosjektet med nytt inngangsparti til etter at garasjen og terrassen var ferdig.

– Nå får vi satt bort inngangspartiet og blir ferdig med alt samtidig. Denne premien er virkelig kjærkommen. Og vi som aldri har vunnet noe som helst!

Det nye inngangspartiet får en bred dør med glassfelt på hver side, midt mellom eksisterende kjellerdør og et vindu som begge skal fjernes. Over inngangen bygges et flatt tak ca 1,20 meter ut fra veggen og ca 4-5 meter langt. Der den åpne uteboden er i dag, kommer et vindu. Ytterveggen isoleres og boden åpnes mot gangen innenfor for å gi større plass til garderobe og oppbevaring.

– Når du holder på med oppussing av et hus, er det fort gjort å gå på en budsjettsmell, selv om vi gjør det meste selv. Derfor smaker denne premien ekstra godt. det er en herlig følelse, sier Andreas.


Mye hjelp

Som ivrig selvbygger har Sissel og Andreas i alle år besøkt varehuset til Ski Bygg når de trenger noe til husprosjektene sine.

– Her har vi alltid fått god hjelp av ekspertisen til de ansatte. Vi har tatt med oss tegninger av huset og fått hjelp til valg av materialer og til løsninger vi har vært usikre på. Og ofte er det slik at folk som har mer greie på bygg enn oss, ser med andre øyne og peker på muligheter vi ikke selv så for oss, sier Andreas.

Han legger til at det er svært positivt å ha et så stort byggevarehus i nærheten som dagens XL-Bygg på Ski kan varte opp med.

– Det de ikke har her, eller ikke kan skaffe, er det ingen som trenger, sier han med et smil.


Vitamininnsprøytning

Når håndverkeren kommer en gang til høsten og materialene er fraktet på plass, er det viktigst å bruke han til endringer av konstruksjonen i kjellerveggen med ny bæring og innsetting av dør og vinduer, sier Andreas.

Han håper også å få på ny kledning slik at Sissel og han kan starte inne. De skal skjøte på et eksisterende skifergulv og få en ny og praktisk helhetlig finish på dette partiet i huset.

Til slutt skal hele huset males i en moderne og mørkere farge.

– Å pusse opp et hus krever mye energi. Premien fra XL-Bygg Ski er en solid vitamininnsprøytning, sier Andreas Grotli.

4613
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
center 0 c-137TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210415090008814.png #FFFFFF
Les også