Ventilatoren trenger ikke henge over koketoppen

Det finnes smartere løsninger

For ByggeBolig
3. oktober 2018
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181003085933000.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181003103807542.jpg
0

Alle kjøkken må ha en måte å transportere ut lukt og os som oppstår når du lager mat. Den tradisjonelle løsningen har vært ventilatorer som henger over koketoppen og som drar ut luften når den stiger opp.

Verden beveger seg imidlertid også fremover når det gjelder ventilatorer og det har en stund vært mulig å få tak i modeller som er langt mer usynlige og tar mye mindre plass. Det finnes i hovedsak to ulike varianter: 

  • Ventilatorer nedfelt i benkeplaten som kjøres opp ved bruk. 
  • Ventilatorer som er integrert i koketoppen 

Mange hvitevareprodusenter leverer én eller begge av disse typene, men utformingen varierer noe fra produsent til produsent. Noen leverer koketopper med avlange, integrerte ventilatorer mens andre leverer med runde ventilatorer. Smak og behag avgjør hva som passer best for deg.  

Prinsippet bak dem er imidlertid stort sett det samme uansett type eller fabrikant: de baserer seg på å suge til seg luften med større hastighet enn dampen stiger. Damp stiger med en fart på 1 meter i sekundet og en benkeventilator vil typisk trekke den nedover med en kraft på opptil 4 meter i sekundet. Derfor er det en svært effektiv måte å fjerne fett og os fra matlagingen på. 

De fleste av delene i slike ventilatorer, uavhengig av fabrikant, kan dessuten vaskes i oppvaskmaskinen. Det gjør det enkelt å holde filtre, oppsamlingsbeholder mv. i optimal stand. Både ventilatorer som nedfelles i benkeplaten og de som er integrert i koketoppen, kan brukes med eksternt utkast og kullfilter. Sistnevnte kan særlig være aktuelt der det er vanskelig å føre ventilasjonskanaler ut i friluft. 

Uansett hvilken type som er aktuell for deg, gir det deg altså en mulighet til å bli kvitt ventilatoren som henger over kokesonen. Det kan gi deg nye mulighet til eksempelvis å plassere kokesonen midt i kjøkkenet og lage en så åpen kjøkkenløsning som mulig. Er ventilatoren din i dag plassert i et overskap, vil det også frigjøre plass til oppbevaring. 

2001
c-12FalseTrue
Relaterte saker
Falsec-137
Kommersielt innhold
0

Ski Bygg er norges råeste byggevarehus med hele 22 000 kvm lager og butikk hvor du kan boltre deg i alt fra byggevare til flotte kjøkken utstillinger.  

Du kan enkelt handle produkter i vår nettbutikk og få de levert hjem eller du kan hente de selv. Logg inn eller opprett kundekonto her!

287
Falsec-137
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også